Brouwerij Holevoort

Een eeuwenoude traditie

Het brouwen van eigen bier is één van de tradities die Bakel, het oudste dorp van Brabant, rijk is. Al op vroege kaarten werd melding gemaakt van brouwhuizen in ons Peeldorp. Een van die brouwhuizen lag op de Holevoort. En dat is precies de plek waar wij de brouwtraditie laten herleven.

Ambachtelijk en op natuurlijke wijze gebrouwen

Bij brouwerij Holevoort brouwen we ons bier ambachtelijk en op natuurlijke wijze. Gerst en hop verbouwen we zelf, in de ‘tuinen’ van onze brouwerij. Een eigen bron, op de rand van de Peelrandbreuk, geeft ons loepzuiver water. Die pure ingrediënten geven onze speciaalbieren hun rijke en –met recht- eigen smaak, je proeft de oorsprong.

Proeflokaal

In 2018 hebben we een mooi, nieuw hoofdstuk aan deze geschiedenis toegevoegd. In de voormalige stallen van de boerderij is een nieuwe brouwerij met proeflokaal verrezen.

Proeverijen / evenementen

Bij brouwerij Holevoort geven we graag rondleidingen om mensen kennis te laten maken met het hele proces van bier maken. Van het groeien van de hop en gerst, tot aan het mouten, brouwen en bottelen: na een bezoek aan de brouwerij heb je een compleet beeld van hoe bier gebrouwen wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een proeverij. Dit kan ook altijd in combinatie met een hapje. Denk daarbij aan onze heerlijke grillworst en gehaktballen met eigen hop of een verzorgde bbq of buffet. Neem voor de mogelijkheden contact op.